Metodologia de Recerca Educativa amb Impacte Social
 
MEDIS

RECERCA

En el grup MEDIS treballem tant en projectes regionals, estatals com europeus. Aquí podeu consultar tots els projectes en els quals participem.

0
Projectes

PROJECTES REGIONALS

Uni4Freedom

Violències per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere a les universitats catalanes. RecerCaixa 2014-2017.

Investigador Principal: Oriol Ríos 

Afers Religiosos

Garcia Yeste C.,(2019-2020) Detecció d’Actuacions per millorar la gestió de la diversitat religiosa en l’àmbit laboral català. Direccio General d’Afers Religiosos, Generalitat de Catalunya.

EXFOR

Girbés Peco S., (2017-2018) EXFOR. Formació d’excel·lència de l’alumnat del Grau d’Educació a través de la seva participació a la xarxa de voluntariat a les Comunitats d’Aprenentatge. Universitat Rovira i Virgili.

Projectes d'Innovació Docent

Ríos González O., (2017-2018) Continuïtat en la inclusió de la perspectiva de l’impacte social a les ciències de l’educació a partir de l’apropament de l’alumnat del Grau d’Educació i a la utilització de les bases de dades científiques internacionals. Universitat Rovira i Virgili.

Projectes d'Innovació Docent

Ríos González O., (2016-2017) Succesful educational methods to empower young’s innovative and entrepeneurial. Universitat Rovira i Virgili.

Projectes d'Innovació Docent

Ríos González O., (2016-2017) Incorporació de la perspectiva de l’impacte social a les ciències de l’educació a través de l’apropament de l’alumnat del Grau d’Educació a la utilització de les bases de dades científiques internacionals. Universitat Rovira i Virgili.

CEJFE

Guasch García M., (2014) L’execució penal en justícia juvenil a les comarques de Tarragona (Contracte administració. Catalunya) Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Projectes d'Innovació Docent

García Yeste, C., (2013-2014) Aprenentatge-servei: participació en accions educatives per a la millora de l’aprenentatge i la convivència en centres educatius. Universitat Rovira i Virgili.

Projectes d'Innovació Docent

González Soto Á., (2013-2014). La web 2.0 como herramienta para la enseñanza centrada en el alumno en contextos universitarios. Universitat Rovira i Virgili.

Departament d’Innovació, Universitats i Empresa

González Solo Á., Renta Davids, AI., (2010-2013) El proceso de transferencia del aprendizaje en contextos de formación en y para el trabajo y el empleo. Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Generalitat de Catalunya.

ICE - URV

Gómez González A., (2012-2013) Pla de socialització preventiva de violència de gènere en centres educatius d´educació infantil i primària (Projectes de recerca i innovació en matèria educativa i d’ensenyament formal i no formal). Institut de Ciències de l’Educació. Universitat Rovira i Virgili. Ajuts d’innovació docent de l’ICE- URV

APREN

Jiménez González, JM., (2010-2013) Evaluación de Programas de Formación del PDI presencial y a distancia en el marco de la URV: el impacto de la formación. (Projectes d’incorporació a la recerca en educació. APREN). Universitat Rovira i Virgili.

Pla integral de suport a la família

Flaquer, L., (2012) Elaboració dels continguts per a les bases del futur Pla integral de suport a la família. Secretaria de la Família, Departament de Benestar Social, Generalitat de Catalunya.

Departament d’Innovació, Universitats i Empresa

Jiménez González, JM., (2010-2012) La innovació/millora docent a través de la formació del Personal Docent i Investigador en el marc de la Universitat Rovira i Virgili: L’impacte de la formació. Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Generalitat de Catalunya.

AGAUR

Puigvert Mallart L., (2011-2012) Formació per a la prevenció de la violència de gènere a la formació inicial de les persones professionals de l’educació i professorat universitari. Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Investigación UAB

Ríos González, O., (2011-2012) Estancias Postdoctorales de Investigación de la UAB. 4a convocatoria. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Igualtat d'oportunitats entre dones i homes

Duque Sánchez E., (2010-2011) Miratge de l’Ascens social i amor ideal. Noves propostes preventives de la violència masclista (Acció Estratègica: Foment de la Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes) Institut Català de les Dones (ICD).

AGAUR

Díez Palomar J., (2009-2010) Formació de familiars per a una escola inclusiva (Projectes de recerca i innovació en matèria educativa i d’ensenyament formal i no formal). Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Projectes d'Innovació Docent

González Soto Á., (2009-2010) Ús i aplicació dels ordinadors ultraportàtils a l’ESO: del llibre al material electrònic. Ajudes d’Innovació Docent 2009-2010. Modalitat Investigació Educativa. ICE. Universitat Rovira i Virgili.

0
Projectes

PROJECTES ESTATALS

Extended Learning Time

“Extended Learning Time”: contribuyendo a generar vocaciones científicas en contextos en riesgo de exclusión social Fundación Española para la Ciencia y Tecnología. 7th Framework Programme. 2015-2016. 

Investigadora principal: Carme García Yeste 

EDUFAM

La mejora del sistema educativo a través de la formación de familiares de grupos vulnerables. Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016. Referencia EDU2013-47731-R. 2014-2017. 

Investigador Principal: Aitor Gómez

CONEXITO

La mejora de la convivencia y el aprendizaje en los centros educativos de primaria y secundaria con alumnado inmigrante. Plan Nacional I+D+I. Secretaria de Estado de Universidades e Investigación. Ministerio de Educación y Ciencia. 2009-2011. Plan Nacional I+D+I.

Investigadora principal: Carme García Yeste

FECYT

Garcia Yeste C.,(2019-2020)“Extended Learning Time III”: Extended Learning Time III: Contribuyendo a generar vocaciones científicas en Centros Tutelados. Fundación Española para la Ciencia y Tecnología.

INTER-ACT

García carrión R.,(2018-2020)INTER-ACT. Entornos interactivos para la inclusión en contextos de diversidad funcional: mejora del desarrollo, del aprendizaje y de la convivencia. Ministerio de Economía y Competitividad.

FECYT

García Yeste C.,(2017-2019)“Extended Learning Time II”: contribuyendo a generar vocaciones científicas en contextos en riesgo de exclusión social. Fundación Española para la Ciencia y Tecnología

FECYT

Soler M., (2017) ACCEDIENDO AL IMPACTO SOCIAL DE LA CIENCIA: NUEVOS DIÁLOGOS CON LA CIUDADANÍA. Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología.

MEMO4LOVE

Racionero Plaza S., (2016-2019) MEMO4LOVE: Interacciones sociales y diálogos que transforman recuerdos y promueven relaciones afectivo-sexuales libres de violencia desde los centros de educación secundaria. Ministerio de Economía y Competitividad.

END-TRAFFICKING

Puigvert Mallart L., (2014-2016) END-TRAFFICKING. Cambios e innovaciones sociales en la prevención y reducción de la trata de mujeres con fines de explotación sexual. Plan Nacional de I+D+I. Ministerio de Economía y Competitividad.

Plan Nacional I+D+i

García Yeste C., (2009-2011) La mejora de la convivéncia y el aprendizaje en los centros educativos de primaria y secundaria con alumnado inmigrante (Programa Nacional de Ciencias Sociales, Económicas y Jurídicas). Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica.

Ministerio de Ciencia e Innovación

Soler Gallart, M., (2010-2011) Impacto de los actos comunicativos en la construcción de nuevas masculinidades (Ciencia Política, Sociología y Geografía (CPOL,SOCI y GEOG). Ministerio de Ciencia e Innovación.

MIXSTRIN

Valls Carol MR., (2008-2011) Formas de agrupación del alumnado y su relación con el éxito escolar: Mixture, Streaming e Inclusión (Infraestructura. Plan Nacional d’R+D). Ministerio de Ciencia e Innovación. Universidad de Barcelona

Ministerio de Ciencia e Innovación

Zabalza Beraza, MA., (2009-2011) RECUPERACION Y REPRESENTACION DEL CONOCIMIENTO EXPERTO DEL PROFESORADO EMERITO DE LAS UNIVERSIDADES ESPAÑOLAS. Ministerio de Ciencia e Innovación.

Dirección General de Deportes y UAB

Capllonch M., (2007-2010) Juega, dialoga y resuelve: la superación de conflictos en Educación Física mediante el modelo comunitario. Dirección General de Deportes del Ministerio de Educación y Ciencia. (Universitat de Barcelona).

0
Projectes

PROJECTES EUROPEUS

UP 4 DIVERSITY

Empowering Young People and Youth Workers to Become Active Upstanders in the Prevention of Violence Towards LGBTIQ+ People in the Digital Era.

Investigador Principal: Oriol Ríos González

HEI 4 DIVERSITY

Building Capacities to Prevent and Respond to any Form of Violence against the LGBTQI+ community in Higher Education Institutions in Europe. Erasmus + programme. European Commission. 2019-2021. 

Investigador Principal: Oriol Ríos González

SALEACOM

Overcoming inequalities in schools and Learning Communities: Innovative education for a new century. Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange (RISE) (2015-2017). 7th Framework Programme. 2015-2017.

Investigador Principal: Aitor Gómez 

EDUROM

Promoting the access of Roma to LLP, VET and employment through family education in Primary schools. Ceip Mediterrani Camp Clar. 2013-2015.

Investigadora principal: Carme García Yeste

IMPACT-EV

Flecha R., (2014-2017) IMPACT-EV. Evaluating the impact and outcomes of European SSH Research (COOPERATION. SSH. 7è Programa Marc. Socio-economic Sciences and the Humanities (Ciències Socioeconòmiques i Humanitats). European Commission.

ESRALE

Valls Carol, R., (2013-2016) European Studies and Research in Adult Learning and Education (ESRALE) (LLP. Lifelong Learning Programme.) Unió Europea.

Unió Europea

Gómez González A., (2010-2014) Public Engagement with Research and Research Engagement with Society (Capacities – Science in Society). Unió Europea.

INCLUD-ED

Flecha R., (2006-2011) INCLUD-ED. Strategies for inclusion and social cohesion from education in Europe (Thematic Areas – Citizens and governance in a knowledge-based society) Unió Europea. Dentro del funcionamiento del proyecto integrado colaboro con el equipo de metodología, especialmente cuantitativa.