Metodologia de Recerca Educativa amb Impacte Social
 
MEDIS

NOTICIES

Formació_De_Familiars

dissabte 28 de maig 2022

La URV porta els diàlegs científics a centres tutelats i al centre de formació d’adults de Can Brians

El passat 28 de maig es va celebrar a Amposta la XXIª Trobada d’Estudiants Gitanes de Catalunya organitzada per l’associació Drom Kotar Mestipen, amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

MEDIS2

Divendres 13 de maig 2022

La URV porta els diàlegs científics a centres tutelats i al centre de formació d’adults de Can Brians

La URV organitza diàlegs científics a centres tutelats i al centre de formació d’adults de Can Brians. Aquest programa l’impulsa el grup de recerca MEDIS de la Universitat juntament amb l’IPHES i l’ICIQ

Noticia_ICE

Dimarts 29 de març 2022

Jornada d’innovació Docent URV 2022

El 29 de març es va celebrar la Jornada d’Innovació Docent URV 2022 organitzades per l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV. Aquesta es va dur a terme al Campus Catalunya de la URV i es van presentar els resultats parcials dels projectes INDOC 21-22.

Radio ciutat TGN

Dimarts 29 de març 2022

Difusió del projecte IncluSTEAM a Ràdio Ciutat deTarragona

A finals de març es va donar a conèixer a Ràdio Ciutat de Tarragona el projecte IncluSTEAM. Aquest, és liderat pel grup de recerca MEDIS, conjuntament amb el grup de la URV Divulga, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i amb el finançament de Repsol. Aquest projecte, coordinat per la investigadora Maite Novo Molinero, pretén contribuir en l’apropament de la ciència a joves d’entorns socioeconòmics desfavorits i en risc d’exclusió social.

Polonieses

Dijous 3 de març 2022

MEDIS rep la visita de dues professores poloneses de la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan

El passat 3 de març el grup de recerca MEDIS va rebre la visita de les professores Ania Mańkowska i Michalina Kasprzak del Departament d’Estudis del Procés d’Aprenentatge, a la Facultat d’Estudis Educatius de la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan (Polònia). 

FECYT

gener 2022

Inicia la quarta edició del projecte de FECYT “Extended Learning Time IV: ayudando a crear vocaciones científicas en centros tutelados”

Al gener es van iniciar els tallers científics que formen part de la quarta edició del projecte finançat per la Federació Espanyola Ciència i Tecnologia (FECYT) i liderat pel grup de recerca MEDIS, orientat a promoure l’educació i el foment de les vocacions científiques a col·lectius que es troben en una situació de vulnerabilitat.

 
Picture 1

Dijous 16 de desembre 2021

Jornada final del projecte europeu Hei4Diversity: presentació de resultats

El 16 de desembre es va celebrar la jornada final del projecte ERASMUS+ liderat pel grup MEDIS-URV, Hei4Diversity Capacities to Prevent and Respond to any Form of Violence against the LGBTQI+ community in Europe (2019-2021).

 

IncluSTEAM: Impacte d'activitats STEAM en format "Science Club"

El Projecte: IncluSTEAM: Impacte d’activitats STEAM en format “Science Club” per a joves d’entorns socioeconòmics desafavorits, en risc o situació d’exclusió, parteix de la idea fonamental d’iniciar diferents Clubs de Ciències relacionats amb la ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM).

Apropem la ciència als CRAEs

El grup de recerca Metodologia de la Recerca Educativa amb Impacte Social (MEDIS) de la Universitat Rovira i Virgili lidera el projecte Extended Learning Time III: Contribuyendo a generar vocaciones científicas en Centros Tutelados. El projecte pretén ampliar els espais d’aprenentatge de les ciències i fomentar la promoció de les vocacions científiques dels infants i adolescents més vulnerables de la societat, infants i adolescents que estan sota tutela i que resideixen en un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE).

Cartel

Dijous 18 febrer 2021

Jornada resultats del projecte: Detecció d'actuacions per millorar la gestió de la diversitat religiosa en l'àmbit laboral català

El dijous dia 18 de Febrer, de 10h a 12h en format virtual, tindrà lloc la jornada final del projecte que porta per títol: Detecció d’actuacions per millorar la gestió de la diversitat religiosa en l’àmbit laboral català, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

uni4

Dimecres 11 de març 2020

Reunió d’equip investigadors del projecte Uni4Freedom

El passat dia 11 de març es va realitzar a la Universitat Rovira i Virgili la reunió del grup investigador del projecte liderat pel Doctor Oriol Ríos Uni4Freedom. Violències per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere a les universitats catalanes de la convocatòria RecerCaixa.

ER24_egWkAAJDF6

Dimecres 29 de febrer 2020

II Congreso Internacional sobre ciencia, feminismo y masculinidades

Membres del grup de recerca MEDIS van assistir i presentar diferents comunicacions dels diferents projectes i recerques amb les quals estan treballant al II Congreso Internacional sobre ciencia, feminismo y masculinidades (CICFEM) els dies 28 i 29 de febrer a València.

Dimarts 17 de desembre 2019

Impacte de l’extensió del temps d’aprenentatge a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

El tema de l’habitatge és una problemàtica social a l’Estat Espanyol, ara bé no és només un problema per les persones adultes si no que els fills i filles també en pateixen les conseqüències. Concretament, en aquesta investigació es centra amb els infants, es va voler es plasmar com malgrat la situació vulnerable en la qual estan immersos i a les nombroses barreres educatives a les que han de fer front, és possible crear espais transformadors…

Dilluns 16 de desembre 2019

La URV lidera un projecte europeu per abordar la violència contra la comunitat LGTBQI+ a les universitats

Un de cada quatre ciutadans europeus ha rebut atacs o amenaces amb violència.

El grup de recerca MEDIS del Departament de Pedagogia lidera un projecte europeu Erasmus+ que busca desenvolupar competències per prevenir i fer front a la violència per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere a universitats i institucions d’educació superior d’Europa…

Dijous, 5 desembre 2019

Detecció d’Actuacions per Millorar la gestió de la diversitat religiosa en l’Àmbit laboral català

Projecte #RELIG#

El dia 5 de Desembre s’ha reunit per segona vegada el consell assessor del projecte “Detecció d’Actuacions per Millorar la gestió de la diversitat religiosa en l’Àmbit laboral català”, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos (Generalitat de Catalunya) i liderat per la Dra. Carme Garcia-Yeste, membre del grup MEDIS. L’objectiu d’aquesta reunió era analitzar els primers resultats obtinguts i les futures tasques a desenvolupar. La finalitat principal del projecte és trobar mecanismes per poder millorar la situació en l’àmbit laboral de les dones que utilitzen el vel islàmic (hijab)…

Dimecres, 27 novembre 2019

Regina Gairal del grup MEDIS es seleccionada por formar part de la iniciativa: #Mujeres divulgadoras

#MujeresDivulgadoras: ciencia con voz de mujer

La literatura científica mostra la problemàtica mundial referent a la bretxa de gènere i, l’àmbit científic no està exempt d’aquesta desigualtat. És per aquest motiu que es va crear un moviment per visualitzar a les dones del món de les ciències: #MujeresDivulgadoras: ciencia con voz de mujer.

Divendres, 22 novembre 2019

XII Jornades d’Infància i Educació Social

Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya

El passat 22 de novembre Regina Gairal va ser convidada a participar en les XII Jornades d’Infància i Educació Social. Educadores i educadors socials: professionals del sistema de protecció a la infància i l’adolescència organitzades pel CEESC (Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya).