Metodologia de Recerca Educativa amb Impacte Social
 
MEDIS

NOTICIES

Assabenta't de les nostres últimes notícies!

Apropem la ciència als CRAEs

El grup de recerca Metodologia de la Recerca Educativa amb Impacte Social (MEDIS) de la Universitat Rovira i Virgili lidera el projecte Extended Learning Time III: Contribuyendo a generar vocaciones científicas en Centros Tutelados. El projecte pretén ampliar els espais d’aprenentatge de les ciències i fomentar la promoció de les vocacions científiques dels infants i adolescents més vulnerables de la societat, infants i adolescents que estan sota tutela i que resideixen en un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE).

Cartel

Dijous 18 febrero 2021

Jornada resultats del projecte: Detecció d'actuacions per millorar la gestió de la diversitat religiosa en l'àmbit laboral català

El dijous dia 18 de Febrer, de 10h a 12h en format virtual, tindrà lloc la jornada final del projecte que porta per títol: Detecció d’actuacions per millorar la gestió de la diversitat religiosa en l’àmbit laboral català, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

uni4

Dimecres 11 març 2020

Reunió d’equip investigadors del projecte Uni4Freedom

El passat dia 11 de març es va realitzar a la Universitat Rovira i Virgili la reunió del grup investigador del projecte liderat pel Doctor Oriol Ríos Uni4Freedom. Violències per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere a les universitats catalanes de la convocatòria RecerCaixa.

ER24_egWkAAJDF6

Dimecres 29 febrer 2020

II Congreso Internacional sobre ciencia, feminismo y masculinidades

Membres del grup de recerca MEDIS van assistir i presentar diferents comunicacions dels diferents projectes i recerques amb les quals estan treballant al II Congreso Internacional sobre ciencia, feminismo y masculinidades (CICFEM) els dies 28 i 29 de febrer a València.

Dimarts 17 desembre 2019

Impacte de l’extensió del temps d’aprenentatge a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

El tema de l’habitatge és una problemàtica social a l’Estat Espanyol, ara bé no és només un problema per les persones adultes si no que els fills i filles també en pateixen les conseqüències. Concretament, en aquesta investigació es centra amb els infants, es va voler es plasmar com malgrat la situació vulnerable en la qual estan immersos i a les nombroses barreres educatives a les que han de fer front, és possible crear espais transformadors…

Dilluns, 16 desembre 2019

La URV lidera un projecte europeu per abordar la violència contra la comunitat LGTBQI+ a les universitats

Un de cada quatre ciutadans europeus ha rebut atacs o amenaces amb violència.

El grup de recerca MEDIS del Departament de Pedagogia lidera un projecte europeu Erasmus+ que busca desenvolupar competències per prevenir i fer front a la violència per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere a universitats i institucions d’educació superior d’Europa…

Dijous, 5 desembre 2019

Detecció d’Actuacions per Millorar la gestió de la diversitat religiosa en l’Àmbit laboral català

Projecte #RELIG#

El dia 5 de Desembre s’ha reunit per segona vegada el consell assessor del projecte “Detecció d’Actuacions per Millorar la gestió de la diversitat religiosa en l’Àmbit laboral català”, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos (Generalitat de Catalunya) i liderat per la Dra. Carme Garcia-Yeste, membre del grup MEDIS. L’objectiu d’aquesta reunió era analitzar els primers resultats obtinguts i les futures tasques a desenvolupar. La finalitat principal del projecte és trobar mecanismes per poder millorar la situació en l’àmbit laboral de les dones que utilitzen el vel islàmic (hijab)…

Dimecres, 27 novembre 2019

Regina Gairal del grup MEDIS es seleccionada por formar part de la iniciativa: #Mujeres divulgadoras

#MujeresDivulgadoras: ciencia con voz de mujer

La literatura científica mostra la problemàtica mundial referent a la bretxa de gènere i, l’àmbit científic no està exempt d’aquesta desigualtat. És per aquest motiu que es va crear un moviment per visualitzar a les dones del món de les ciències: #MujeresDivulgadoras: ciencia con voz de mujer.

Divendres, 22 novembre 2019

XII Jornades d’Infància i Educació Social

Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya

El passat 22 de novembre Regina Gairal va ser convidada a participar en les XII Jornades d’Infància i Educació Social. Educadores i educadors socials: professionals del sistema de protecció a la infància i l’adolescència organitzades pel CEESC (Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya).